Skötselråd

Väljer du att ha löshår är det väldigt viktigt att veta hur du ska sköta om det. Många sätter in hårförlängningar och behandlar håret precis som sitt naturliga hår vilket oftast leder till förstört hår. Löshår kräver omsorg.

Sköter du ditt löshår enligt anvisningarna kommer du lyckas hålla ditt fina svall, längre.

Äkta hår

Borsta. Det är viktigt att du har rätt borste. Gärna en svinborste eller tangle teezer. Borsta alltid håret nedifrån och arbeta dig uppåt. Var mjuk och ryck inte.

Tvätta så lite som möjligt. Håret är från flera personer som i sin tur är blekt,färgat och även andra behandlingar för att lägga på glans. Blont hår är blekt flera gånger, därav torrare än mörka nyanser

 

Tvätt?

Kamma ditt clip on löshår med antingen en kam eller borste, se till att alla tovor är borta.

Håll löshåret vid tränset och skölj av under rinnande vatten, schamponera lätt utan att det bildas tovor. Vi rekommenderar att undvika schampo då det endast torkar ut men vill du tvätta ur det ordentligt, ha helst paraben och sulfatfria schampon. Skölj ur ordentligt.

Krama ur överflödigt vatten försiktigt och nu det viktigaste, balsam. Lägg rikligt med balsam, ända upp till tränset. Missar du ha balsam upptill bildas det lätt tovor när det är torrt. Vi hör detta ofta från kunder. Alltså en vanlig miss. Håret är väldigt behandlat och det behöver fukt.

Var försiktig när du tvättar, löshåret är skör när det är blött.

Tvätt för nailhair: Shamponera helst bara i din hårbotten och låt schampot rinna ut ur resten av håret. Det är viktigt med balsam i löshår men tänkt på att balsam kan lösa upp vaxet, undvik balsam vid fästena då vaxet kan bli mjukt och detta leder till att slingorna lossnar.

Tvätt för weaving: Gäller samma som ovanstående metoder. Skillnaden här är att verkligen få in balsam ända upp till hårtränset. Missar du ha balsam där, blir det torrt och det bildas ett fågelbo och det vill man inte.

 

Självtorka eller föna?

Det bästa är att låta det självtorka. Här är fördelen med clip-on. Löshåret kan ibland ta timmar tills det självtorkar. Efter tvätt kan du kamma håret och låta det torka in. Tips, lägg ner håret på en torr handduk eller dylikt. Tvätta håret god tid innan du tänkt använda dina clip-ons då ett löshår kan ta lång tid att självtorka. Har du inte tid är det bara att föna det torrt.

Använder du någon annan metod som sitter fast är det viktigt att du kammar håret emellanåt om du valt att låta självtorka. Allt för att slippa trassel.

 

Värmestyling?

När du har löshår behöver du styla håret mer än vanligt för att det ska ge ett naturligt resultat. Alltså blir det mycket värmestyling. Därför är det bra att låta håret självtorka så mycket som möjligt så slipper man använda onödigt mycket värme.

Att locka och platta håret går alldeles utmärkt, men använd värme med måtta. Ett tips, spraya i lite leave-in balsam, rulla upp håret på spolar över natten så får du ett fint svall utan att ha slitit något.

Ett löshår ser oftast inte så fint/naturligt ut av att bara låta det vara ostylat, du måste alltid styla och fixa med det för att det ska se fint ut. Fråga någon du känner som använder löshår om tips. Alla har sina knep för att hålla svallet levande.

 

Trassligt hår?

Trassel förekommer både i vårt egna hår och definitivt på löshår. Om du ska träna- sätt alltid upp håret eller gör en fläta så håret inte trasslar sig. Innan du går och lägger dig, borsta alltid igenom håret, fläta håret och sov. Man kan röra sig mycket i sömnen och håret gnuggas mot kudden vilket leder till trassel. Tänk på dessa grejer. Sköt om ditt löshår.

 

Utomlands?

Det är många kunder som köper hår hos oss och säger att det är för semestern.

Löshår och saltvatten samt klorvatten går inte ihop. Sätt upp håret så att det inte kommer i kontakt med vatten. Om du använder clip-on, är det en fördel att man kan ta ur dem när man ska bada. På så sätt håller löshåret sig längre.

 

Hur längre håller håret?

Hur länge ett löshår håller är beroendes på hur du sköter om ditt löshår. Ha tålamod och använd bra produkter, paraben och sulfatfria. Alla alkoholbaserade produkter torkar ut. Desto mer du tvättar, plattar, lockar etc. desto mer slits det.

Vissa kunder lyckas ha ett löshår i 6-7 månader och andra i endast 2-3. Det är helt olika. Följ vårt skötselråd så kommer du kunna använda ditt löshår ett bra tag.

Kontakta oss

Öppettider: 

Mån – Fre : 10 – 19
Lör : 10 – 17
Sön : Stängt

Telefon: 08-12 13 79 79

Mail: kontakt@tajmahal.se

0